Translate

2013. augusztus 31., szombat

Magamról

Sziasztok!

Először is bemutatkoznék...
A nevem Potos István,1977-ben születtem,stb,stb....
Ezen a "pályán" nehezen,és mondhatni több részletben indultam.
Kezdődött általános iskolában a dolog...olyan 4. osztályos koromig atom hülye voltam minden képzőművészethez,a pálcikaember megfogott,festeni egy színnel tudtam az A4-es lap teljes terjedelmében,gyurmából pedig még egy jóképűnek mondható fikát sem tudtam kihozni.
Aztán egy sokkal nívósabb iskolába kerültem költözésünk révén,más szemszögből ment az oktatás,nem csak a "rugdossuk át a diákot" volt a cél.
Akkor kezdett a rajzolós kézügyességem kibontakozni.Egyre szebben,jobban haladtam,az általános végére már szinte bármit,bármilyen méretarányban másoltam,portréztam krétával táblára a szünetben,stb...
Szüleim próbálták az utam egyengetni továbbtanulás terén,erőltették volna a képzőművészetit,de a döntést az én kezembe adták....sajnos (most jön a már nem itt tartanék című fejezet).
Így lettem esztergályos...
A rajztudásom fejlődött,de még hogy!Műszaki rajzok ezerszám,és élveztem,hogy nem tudtak lehetetlent elém állítani ezen a téren sem.Nagyon jó voltam a témában,jegyeim is tükrözték.
Közben viszont elfelejtette a kezem,hogyan kell vonalzó,körző,és egyéb segédeszközök nélkül rajzolni.Sokáig tartott,mire a negyedét visszanyertem a dolognak.Közben szakmám révén ,és egyik osztálytársam inspirációjára megterveztem az első gépemet (rotary elven működő,"vókmenmotoros" masina),amit össze is raktam,majd minden előzetes szakmai felkészülés nélkül elkezdtem elrontani mások bőrét...nem szép dolog,de igaz.Sokan kezdték így,viszont én szerettem volna fejlődni.Ezért ki is hagytam pár évet.
Katonaidőm alatt láttam viszont a gépemet,kicsit másként,és szépen dolgozott...a mester is,mert aki egy ilyen technikával szépet alkot,az mester.Tőle néztem az első lépéseket,ami után folytattam újra a dolgot.
Azóta pár év eltelt,és szakirodalmakat bújtam,szalonokba jártam pusztán érdeklődni a szakmai trükkök iránt (itt külön köszönet illeti Sárközy Zsoltit a készséges,és barátságos hozzáállásért),megvettem az első gépet,a hozzávalókat,és újra neki álltam,már nagyobb figyelemmel,és lelkesedéssel...
Szalonban...
Majd újabb pár év,és a szintem elérte azt a szintet,hogy szalonban dolgozhattam,ahol nagyon sokat tanultam Zorán (Angel sziget Tattoo),és Gabi (Monatattoo) művészektől,akik nem nagyképű,inkább építő kritikával egyengették utamat.
A Big Boss Tattoo Team 2011 (jobbról-balra:Gabi,Zorán,és jómagam...)

Jelenleg szabadúszóként dolgozgatok,motoros találkozókon,barátaimnak,és aki bizalmat szavaz a munkámnak...
Tokaj Motoros találkozó 2011

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése